Claudia Hansen

Jazz

Hendrik Muller trio
Muziek
Hendrik Muller trio

Jazz

Eindtijd 15.30 uur ivm voetbalfinale. Hendrik heeft meerdere prijzen gewonnen op internationale jazz concoursen, waaronder 1e prijs op de International Jazz Award Zeeland met het Keno Harriehausen Quartet 2013, 1e prijs op de Getxo Jazz Award met het Daahoud Salim Quintet 2016, 1e prijs op de International B-Jazz Competition in België met het Daahoud Salim Quintet.  

"Unlikely Scenario" is de titel van het debuutalbum van de in Amsterdam gebaseerde contrabassist en componist Hendrik Müller.
Op dit album presenteert hij zijn buitengewoon melodisch spel op de contrabas ingebed in zijn schitterende composities die hij heeft opgenomen in 2021 samen met Christian Pabst - piano en Nick Thessalonikefs - drums.
Het album werd gesponsord door het SENA Performers Muziekproductiefonds en in april 2022 uitgebracht door het Duitse label JazzSick.

18 Dec 2022 - 14:00
18 Dec 2022
14:00
€19,50
Foto's: Claudia Hansen

"Hier krijgt de contrabas, ondanks de grote ruimte voor improvisatie voor de spelers, een vrijheid die elders moeilijk te ervaren is. Dit zorgt ervoor dat zelfs de verwende jazzkenner rechtop gaat zitten en het opmerkt."

- SCHALL Musikmagazin, Duitsland

Hendrik groeide op in een muzikaal gezin in Detmold, Duitsland als zoon van een klassiek pianist/componist en een blokfluitist.
Terwijl Hendrik in zijn jeugd vooral beïnvloed werd door klassieke muziek (pianolessen vanaf 6 jaar en deelname aan verschillende jeugdorkesten op contrabas), groeide zijn interesse voor jazz en geïmproviseerde muziek steeds meer.

Zijn verblijf als uitwisselingsstudent in de VS in 2003/2004, waar hij samen met de bigband van de Neosho Highschool meedeed aan verschillende wedstrijden, had een grote invloed op zijn beslissing om professioneel jazzmuzikant te worden.
Terug in Europa studeerde hij eerst jazz contrabas aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg en later aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2016 zijn masterdiploma behaalde.

Naast zijn eigen trio project is Hendrik al enkele jaren een zeer actief lid van de internationale jazzscene en werkte hij samen met grote internationale artiesten zoals; Phillip Harper, Abdu Salim, Jimmy Halperin, het National Radio Orchestra of Greece, Podium Witteman, Nicolas Altstaedt, Ghalia Benali, Sun-Mi o.a. Hong, Daahoud Salim Quintet, Mehmet Polat & Embracing Colours, Erik Verwey Trio, Maarten Voortman Quintet, Eye Man All - Stars.


Nieuwsbrief

Niks meer missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Schrijf je snel in!