Meisjes uit het dorp

Marion Bloem
Muzikale vertelling
Marion Bloem

Meisjes uit het dorp

Marion Bloem viert in 2022 haar 50-jarig jubileum als schrijver en haar 70ste verjaardag. In dat kader wil ze in Theater Blaricum uit haar eigen werk voorlezen, met name uit haar nieuwe roman ‘Meisjes uit het dorp’ die pas in januari 2023 zal verschijnen. Deze roman speelt zich af in een dorp dat veel lijkt op het dorp waar Bloem is opgegroeid, bij een militaire vliegbasis. Het gaat over meisjesvriendschappen, ‘coming-of-age’, en veranderende normen in de jaren’60. In het dorp wonen veel dochters van ex-KNIL militairen, kinderen van ouders met onverwerkte trauma’s, en deze meisjes proberen hun weg te vinden tussen de regels van hun ouders, de regels van de gevestigde orde, en de moderne tijd van eind jaren zestig waarin voor die jonge generatie popmuziek belangrijker werd dan de kerk of de bijbel.

De fragmenten die Marion Bloem zal voorlezen worden afgewisseld met optredens van Patrick Drabe en Desray die songs uit de jaren ’50 en ’60 ten gehore zullen brengen.

25 Nov 2022
20:15

Desray (Desiree Manders) maakte in de jaren ‘90 furore als leadzangeres van 2 Brothers on the 4th Floor. Met deze groep scoorde zij internationale wereldhits als “Dreams to survive” en “Never Alone”. Tegenwoordig is zij als solo artiest actief en heeft zij onlangs het gospelprogramma “Amazing Grace” van de EO gewonnen. Dit jaar komt zij uit met haar debuut solo album “Welcome to My House”.

Patrick Drabe heeft dit album geproduceerd. Vele jaren heeft Patrick als sessiegitarist gewerkt, maar is vooral actief als producer en componist. The Blue Diamonds, Rob de Nijs, Willeke Alberti, Het Goede Doel, Toontje Lager, Shirma Rouse, De jeugd van tegenwoordig, Candy Dulfer en Trijntje Oosterhuis, allen hebben zij gebruik gemaakt van zijn diensten. Het laatste wapenfeit is het debuutalbum van Nederlands beste zanger Lo van Gorp “True Friends” waar de crème de la crème van de vaderlandse muziekscene aan mee heeft gewerkt.

Nieuwsbrief

Niks meer missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Schrijf je snel in!