Medewerkers

Het Theater wordt gevormd door een enthousiaste groep medewerkers, waaronder onze vrijwilligers, technici, het bestuur en onze theaterdirecteur. Wij stellen ze graag aan je voor!

Branca Schellevis, directeur van Het Theater
Branca Schellevis groeide op in het Gooi in een gezin met veel interesse in en kennis van cultuur. Na haar studies Rechten en Frans startte zij haar loopbaan in de theaterwereld als hoofd van de ticketshop bij het Cisca in Amsterdam, later het Amsterdams Uitburo.

Na vijf jaar werkzaam te zijn geweest als zakelijk leider bij het productiekantoor van Pleuni Touw en Hugo Metsers, volgden vele leidinggevende functies in de culturele sector als producent, zakelijk leider of directeur. Hierbij lag de voorkeur van Branca altijd bij het mogelijk maken van vrije producties zonder subsidie. Door de jaren heen werd haar interessegebied ook steeds meer gevormd door kleinschalige producties. Ook het reorganiseren of opstarten van culturele organisaties heeft haar belangstelling.

“Ik kende Peter en Deirdre van het amateurgezelschap Kunst en Genoegen in Hilversum, waar zij speelden en waar mijn vader regisseur en voorzitter was”, vertelt Branca. “Dus toen Peter en Deirdre met de mededeling kwamen dat zij de bekende Bolland Studio’s hadden gekocht en dit gebouw weer terug wilden brengen in de staat van theater, was ik meteen heel enthousiast. Toen ze mij vervolgens vroegen directeur van deze organisatie te worden, kwam alles samen. Kleinschalig, niet gesubsidieerd, hoge kwaliteit, iets nieuws opzetten. Het Gooi. Liefde voor het theatervak en mensen gelegenheid geven dit vak uit te oefenen. Cultuur. Verbinding. Dat zijn mijn drijfveren bij dit fantastische initiatief!”


Nieuwsbrief

Niks meer missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Schrijf je snel in!