Het gaat goed met Nederland

Maaike Widdershoven, Tony Neef en Ruud Bos

Ruud Bos, Maaike Widdershoven en Tony Neef staan op vrijdag 13 mei 2022 in Het Theater  met de muzikale voorstelling HET GAAT GOED MET NEDERLAND. In deze voorstelling laat het drietal hun licht schijnen op de (on)hebbelijkheden van de ‘Medelanders’. Verpakt in teksten van Ivo de Wijs, Wende Snijders, Friso Wiegersma, Guus Vleugel, Annie M.G. Schmidt, Jan Boerstoel, Wietske Loebis, Erik van Muiswinkel, Frans Mulder, Marjan Berk en Tony Neef, praten en zingen Maaike Widdershoven, Ruud Bos en Tony Neef over leugens en waarheid, domheid en humor, doemdenken en hoop, links en rechts, mooi en lelijk maar vooral over optimisme want ondanks alles gaat het goed met Nederland.

Ruud Bos, de 85-jarige componist, pianist en orkestleider werd onlangs geëerd met de BUMA Oeuvre Award Multimedia 2021 en is al zestig jaar actief. Hij schreef ruim tweeduizend composities voor film, theater, televisie en attractieparken, en liedjes voor Wim Sonneveld en Willeke Alberti, maar ook voor Jasperina de Jong, Gerard Cox, Thérèse Steinmetz, Rob de Nijs, Willem Nijholt en Hetty Blok. Ruud Bos werd eerder ook al geëerd met de Gouden Harp.

Maaike Widdershoven kennen we niet alleen als Maria in The Sound of Music, maar ze speelde in meer dan 20 theaterproducties grote rollen. Haar veelzijdige stem klonk in opera’s, musicals en Kleinkunst. Haar hart ligt momenteel vooral bij de intiemere kleinkunstproducties, omdat je er alle kanten van jezelf in kan laten zien!

Tony Neef werd bekend door zijn vertolking van de rol Chris in de musical Miss Saigon. Daarna volgde vele musicalrollen en ook in vele Kleinkunst programma’s. Hij schrijft liedteksten, o.a. voor Willeke Alberti, Ruth Jacott, Wolter Kroes en Jeroen van den Boom.

Bestel hier je tickets voor

Het gaat goed met Nederland

Foto's: Foto: Mischa Muijlaert

Nieuwsbrief

Niks meer missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Schrijf je snel in!